FR | NL
Bressene.be

Bressene 33cl

Bressene: het ambachtelijk gebrouwen bier van Neupré.


Brèssène, daar waar reeds onze voorvaderen het bier brouwden...

Reeds in de 16de eeuw telde La Rimière, gehucht van het huidige Neupré, een Bressene-brouwerij in volle activiteit. In die periode waren eerst Charles en daarna Robert Dangoxhe de artisanale eigenaars.

Een vijftal eeuwen later is een nakomelinge van de familie Dangoxhe zich bij toeval komen vestigen op een boogscheut van de plaats waar deze voorvaderen hun zacht brouwsel maakten.

Toeval...? De passie voor het artisanaal bier werd aan het begin van de 21ste eeuw opnieuw geboren in de schoot van de huidige familie Drangoxhe. Inderdaad, het recept van la Brèssène zag opnieuw het daglicht in het hart van "la Petite Rimière de Rotheux".

La Bressene is een regionaal bier, gebrouwen volgens de meest pure Belgische traditie: blond, licht amberkleurig, 8 % alcohol bevattend, geraffineerd en met hergisting op de fles.

Het origineel recept maakt gebruik van 3 soorten gerst, geselecteerde kruiden en 3 soorten Europese hop. Het is daarna 8 weken wachten vooraleer dit heerlijke brouwsel u zijn frisheid en zijn onvergelijkbare aroma's ontsluiert.

La Bressene wordt noch gefilterd, noch gepasteuriseerd, wat het behoud van al haar aromatische kwaliteiten verzekert.

Opdienen gebeurt best bij een temperatuur tussen de 4° en de 8° C, we zijn ervan overtuigd dat het u zal smaken!

La Bressene leeft. Haar even laten rijpen, ontwikkelt nog meer haar aromatische kwaliteiten.


Voor alle informatie, contacteer ons op het volgende adres : info AT bressene DOT be
of via de telefoon op het nummer : (+32)470/43.35.92